Waarom Hoofd, Schouders, Knie en Teen?​

Tijdens de intensiefweek voor Duosport (een vakantieweek waarin kinderen elke dag schaatsles krijgen), hadden we veel nieuwe instructeurs. We kwamen toen op het idee om met z’n alleen gezamenlijk hoofd-schouders-knie-en-teen te doen als warming-up. Met een klein grapje, gingen we vervolgens opzoeken op hoeveel dit record (bij het Guiness Book of Records) staat. Maar van het een kwam het ander: we vonden het een super leuk idee en willen een serieuze poging doen!

Waarom het thema “Kinderen en meer bewegen?”

Vanuit onze achtergrond als leerkracht bewegingsonderwijs en fysiotherapie, zien we kinderen motorisch steeds minder goed bewegen. Ook op de ijsbaan tijdens het schoolschaatsproject komt dat naar voren. Dat heeft niet alleen te maken met dat er tegenwoordig minder natuurijs is, maar de algemene motorische basisvaardigheden (zoals uithoudingsvermogen, coördinatie, kracht en lenigheid) gaan achteruit.

Wat is ons Doel?​

Uiteraard vinden we het gaaf als we onze wereldrecordpoging gaat lukken! Maar zoals we ook lieten weten, willen we aandacht vragen voor dat kinderen meer gaan bewegen. We willen met onze actie duidelijk maken, dat bewegen niet alleen gezond is, maar ook veel plezier geeft! Sport is leuk!

Dagprogramma en activiteiten

Vanaf 11 uur: vrij schaatsen
13.45: verzamelen clinics
14:00 start clinics
15.20 einde clinics, verzamelen wereld recordpoging
15.30: wereld recordpoging!

Er zijn clinics shorttrack, ijshockey, kunstschaatsen en langebaanschaatsen. Na elk kwartier wordt er doorgedraaid en kun je zelf kiezen naar welk volgende onderdeel je gaat.

Entree en binnenkomst

Gedurende de hele dag kun je schaatsen voor € 1,-. Het maakt daarvoor niet uit hoe laat je komt.
Het handigste is natuurlijk om je eigen schaatsen mee te nemen. Heb je die niet, kun je die bij Collardsport huren.

Locatie en bereikbaarheid

De Vechtsebanen is goed bereikbaar met het de fiets en het openbaar vervoer. Bus 1 stopt voor de deur.
Uiteraard is het ook mogelijk om per auto te komen.
Het adres van de ijsbaan is Mississippidreef 151, 3565 CE Utrecht.